Keltisch zeezout

Keltisch zeezout
Inzet van zout voor verhoging van de weerstand
Al eeuwen lang wordt zout ingezet bij de bestrijding van ziekten en infecties. Vóór het bestaan van antibiotica werden zoutinjecties gegeven om ziektekiemen te bestrijden. Wat hieraan ten grondslag ligt, is het feit dat zout sterke schimmel- en bacterie dodende eigenschappen heeft. Dit is ook de reden dat men vroeger, voor de uitvinding van de koelkast, het eten goed kon conserveren met pekel (zout). Schadelijke bacteriën en schimmels sterven af door het zout, waardoor het eten veel langer goed bleef. Zout was hierdoor vroeger van levensbelang om weerstand te bieden tegen infecties, schimmels en bacteriën. Zelfs het salaris werd in de Romeinse tijd uitbetaald in zout (Sal) en daar komt tevens het woord salaris vandaan.
 
Het innemen- en inademen van zuiver onbewerkt zout geeft het immuunsysteem een boost en verhoogt ook het energieniveau door elektrolyten. Elektrolyten zijn mineralen die worden opgelost in het bloed en weefsels van het lichaam. Elektrolyten helpen om de juiste balans aan vloeistoffen in het lichaam te behouden en zijn betrokken bij de spierfunctie en de verwerking van afvalstoffen.
 
De belangrijkste elektrolyten zijn:
• Natrium (Na)
• Chloride (Cl)
• Kalium (K)
• Magnesium (Mg)
• Calcium (Ca)
 
Tekenen van een tekort aan elektrolyten zijn:
• Een doffe huid
• Ingevallen ogen
• Depressie
• Lusteloosheid
• Slechte prestaties
• Hoofdpijn
 
Zoutverneveling bij longinfecties
Bronchitis is een ontsteking van de grotere luchtwegen (de bronchiën) van de long. Chronische bronchitis wordt tegenwoordig COPD genoemd. Deze ontsteking gaat gepaard met hoesten. Vaak is er ook sprake van het ophoesten van helder tot groengekleurd slijm (sputum), van verkoudheidsklachten en keelpijn, soms van benauwdheid en/of koorts. Bronchitis komt vaak voor, vooral in de herfst- en wintermaanden.
 
De ontsteking van de bronchiën bij een bronchitis wordt gewoonlijk veroorzaakt door een infectie met een virus, minder vaak door een infectie met een bacterie en soms door niet-infectieuze prikkels zoals een allergie, rook of vervuilde lucht.
 
Mensen met last van bronchitis gebruiken veelal zoutverneveling om de longen te reinigen en de klachten te laten verminderen. Door het inademen van deze zoutnevel, wordt het zout direct naar de longen getransporteerd waardoor dit de virussen en ontstekingen effectief kan verhelpen.
 
Vernevelen met zout kan de ongemakken van een (griep)virus verlichten en de hersteltijd behoorlijk verkorten. De vernevelaar grijpt in op de ontsteking aan de bovenste luchtwegen, vermindert de heftige, droge hoest en verlicht de keelpijn, doordat het vochtgehalte op peil blijft. Het ontsmet ook het keelgebied zodat het virus zich niet gemakkelijk verder kan ontwikkelen. Door de verkoudheid ontstaat vaak ook een ontsteking van de bijholtes en daar doet de zoutnevel ook zijn werk.
 
Inzet van zout tegen (corona)virussen
Zoals hier boven uitgelegd functioneren virussen slecht onder invloed van warmte en hoge luchtvochtigheid. Daarom nestelen virussen zich graag boven in de neus- en keelholten, aangezien het daar tamelijk koel en droog is. Na een tijdje zoeken longvirussen, waartoe het coronavirus ook behoort, de longen op om zich in de longcellen te nestelen en zich vervolgens te gaan vermenigvuldigen.
 
Doordat zout van nature beschermt tegen bacteriën en schimmels, is het goed om verneveld zout in te ademen door de neus en de keel. De zoutdeeltjes kunnen hierdoor de geïnfecteerde plekken, waaronder de longen, goed bereiken.
 
Zout als Antibiotica tegen virussen?
Nu is een virus geen bacterie of schimmel en daardoor ook niet te bestrijden met Antibiotica. Echter heeft zout nog een andere verrassende eigenschap, waardoor het naast schimmels en bacteriën ook virussen kan vernietigen. Zout is namelijk een kristal met enorm veel scherpe randen. Aangezien een virus zelf niet over een celwand beschikt en daardoor enorm fragiel is, worden de eiwitsubstanties, die de virussen bijeenhouden, stuk gesneden en onschadelijk gemaakt door de scherpe randen op micro niveau van het zoutkristal.
 
Combinatie van warmte, vocht en zout
Zoals inmiddels toegelicht, kan het regelmatig gebruik van een infraroodcabine met de juiste infraroodstralers in combinatie met zoutverneveling middels waterdamp effectief ingezet worden ter verhoging van de weerstand.
 
Aangezien het ‘natuurlijke’ behandelingswijzen betreft, kan men sessies zo vaak als gewenst ondergaan. Wij raden echter aan 3 x per week minstens 15 minuten een infrarood saunagang te doen bij een temperatuur van minimaal 35 graden Celsius bij IR-A en 55 graden Celsius bij IR-C infraroodstraling.
 
Dit in combinatie met waterdamp verneveling met zuiver onbewerkt natuurzout. Hiermee wordt een reinigend warm en vochtig klimaat gecreëerd waar virussen slecht tegen bestand zijn. 

BEL: +31 (0)73 – 684 7220 / EMAIL: [email protected]

 
€9,99Incl. btw
Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne) gewonnen. Lees meer >>  

 

  • 25.000+ Klanten

  • Aanbevolen door Reumatologen

  • Laagste prijsgarantie

  • Advies op maat

€9,99Incl. btw
Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Guérande (Bretagne) gewonnen. Lees meer >>  

 

  • 25.000+ Klanten

  • Aanbevolen door Reumatologen

  • Laagste prijsgarantie

  • Advies op maat

1-14 dagen

 

Specificaties

Keltisch zeezout

1 beoordeling
nikolaasGeplaatst op 23 Oktober 2020 at 10:37

goei zout, gin tonic

Beoordeel MEDICAB Keltisch zeezout

Het grijze Keltisch zeezout wordt op ambachtelijke wijze en met de hand in de zoutmoerassen van Gué..

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw: €0,00

Taal & Valuta