Kan een infrarood sauna effectief helpen tegen het Coronavirus?

Eerst een mededeling:
 
Het is absoluut NIET onze intentie om het Corona leed te gebruiken om onze producten te verkopen. Wij maken zeker ook GEEN claims dat onze producten een (preventief) medicijn kunnen zijn voor COVID-19. Wel geloven wij dat een infraroodsauna met zoutnevel kan helpen de weerstand te verhogen en ziektekiemen in een vroeg stadium kan elimineren. Lees a.u.b. onderstaande zeer aandachtig door.
 
Al onze (klant)ervaringen zijn subjectief en geen van deze oplossingen zijn wetenschappelijk bewezen. Derhalve maken wij geen claims dat het gebruik van een infraroodsauna ziekten of kwalen kan genezen. Een infraroodsauna kan derhalve NIET gezien worden als een (preventief) medicijn tegen aandoeningen zoals het Coronavirus.
 
Wij zijn een innovatief doch commercieel bedrijf met winstoogmerk en hebben een intrinsiek streven om de levenskwaliteit van onze klanten te verhogen met het gebruik van onze producten. Hiertoe doen wij naar eer en geweten zelf veel (niet wetenschappelijk) intern onderzoek over de mogelijke positieve effecten van natuurlijke elementen zoals warmte, licht en geuren op lichaam en geest met behulp van infraroodcabines.
 
Wij raden u sterk aan om zelf, net zoals wij dat doen, kritisch te blijven naar de zin/onzin die in het Wellness-domein geclaimd- en geschreven wordt voordat u overgaat tot de aanschaf van één van onze producten. Mocht u informatie ontdekken op onze website, die volgens u niet juist is, dan vernemen wij dat graag van u.
 
Inzet van een Infraroodsauna tegen virussen?
 
Om te begrijpen hoe een infraroodsauna en zout mogelijk effectief kunnen zijn tegen virussen, is het belangrijk om het verschil te kennen tussen een virus en een virusinfectie.
 
Wat is een virus?
 
Een virus is een vrij fragiel ‘pakketje’ eiwit met daarin een RNA-code. Een virus zelf heeft geen celwand. Het doel van een virus is om een cel binnen te dringen. Pas als dat gelukt is, spreken we van een virusinfectie.
 
Voordat het virus een celwand binnen is gedrongen is het vrij kwetsbaar en gevoelig voor bepaald UV-licht, warmte, vocht, zouten en bepaalde chemische schoonmaakmiddelen. Zolang een virus nog geen (long)cel binnen is gedrongen kan het dan ook vrij eenvoudig bestreden worden met bijvoorbeeld handzeep. Vandaar ook dat 20 seconden handen wassen aanbevolen wordt door het RIVM.
 
Ook kunnen virussen over het algemeen slecht tegen warmte  en worden ze minder efficiënt of sterven ze af bij temperaturen boven de lichaamstemperatuur.
 
Volgens WHO onderzoeken sterft het SARS-virus, wat een variant was voor het COVID-19, af bij temperaturen boven de 56 graden Celsius. Meer informatie hierover vindt u via deze link:
 
https://www.who.int/csr/sars/survival_2003_05_04/en/ (betreft de tekst onder de kop: Virus survival in cell-culture supernatant).
 
Over het huidige virus is, voor zover wij weten, nog niets bekend over de mogelijke invloed van warmte.
 
Wat is een virusinfectie?
 
Van een virusinfectie wordt gesproken wanneer een virus een (long)cel is binnengedrongen waarbinnen het zich kan vermenigvuldigen, waarna de cel sterft en grote aantallen virusdeeltjes vrijkomen om vervolgens weer andere cellen binnen te dringen en waarbij dit proces zich dan opnieuw herhaalt.
 
Voor zover wij weten bestaat er momenteel GEEN medicijn of middel waarmee een virusinfectie effectief bestreden kan worden. Alleen uw eigen afweersysteem kan daar voor zorgen. Het lichaam doet dat doorgaans door de lichaamseigen temperatuur 1 à 2 graden te verhogen om op deze manier binnengedrongen virussen en bacteriën beter te kunnen bestrijden. Het hartritme versnelt en daarmee ook de bloedsomloop, waardoor afweercellen sneller aangevoerd kunnen worden. Als ons metabolisme toeneemt, kan er een vlot herstel optreden van aangetaste cellen of weefsels.
 
Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken verricht waaruit blijkt dat het kunstmatig opwarmen van het lichaam het afweersysteem preventief activeert. Dit zou vooral bij virusinfecties nuttig kunnen zijn omdat virussen vaak lichaamseigen kenmerken hebben, waardoor het afweersysteem van het lichaam zelf vertraagd kan reageren.  
 
De kern is het opwekken van een koortsreactie die vervolgens met name het zgn. aangeboren afweersysteem activeert. Dit lijkt met name bij COVID-19 van belang aangezien dit virus juist de eerste afweerresponse van het lichaam lijkt te onderdrukken zoals in onderstaande video goed uitgelegd.
 
Coronavirus Pandemic Update 46: Can Hot/Cold Therapy Boost Immunity?
 
https://www.youtube.com/watch?v=EFRwnhfWXxo 
 
Ontspanning verhoogt de weerstand 
 
Het is WEL bewezen dat rust en ontspanning de weerstand van het lichaam tegen ziektekiemen (bacteriën, infecties en parasieten) versterkt. Het is dan ook de insteek van MEDICAB om het afweermechanisme van het lichaam te versterken. Op deze manier kan een sauna mogelijk bijdragen aan een betere weerbaarheid tegen virussen en mogelijk ook tegen COVID-19.
 
Gebaseerd op feedback van onze klanten alsmede onze eigen ervaringen geloven wij dat het bereiken van diepere ontspanning mogelijk is door het toepassen van de volgende methoden:
 
Ontspanning door warmte
 
Warmte kan het lichaam en met name de spieren helpen met ontspannen. Ontspanning kan helpen de weerstand te verhogen.
 
Een MEDICAB infraroodsauna wordt met maximaal 70 graden Celsius doorgaans een stuk minder warm dan een traditionele Finse sauna (ca.100 graden Celsius). Toch raden wij mensen, die kampen met hoge- dan wel lage bloeddruk of met hart- en vaatziekten en tevens vrouwen die in verwachting zijn, altijd aan eerst hun huisarts te raadplegen alvorens gebruik te  maken van een MEDICAB infraroodsauna.
 
Ontspanning door geuren, muziek en kleurlicht
 
Wij geloven dat sessies van min. 15 minuten in een infraroodcabine ook de geest kan ontspannen en proberen een zo optimaal mogelijke beleving te creëren door gebruikmaking van warmte, geuren, muziek en kleurlicht. 
 
Infecties en bacteriën bestrijden met zoutoplossing.
 
Het is bewezen dat zout bacteriën en schimmels kan elimineren. Het zout doet dat voornamelijk door vocht uit deze ziektekiemen te onttrekken. Zonder vocht kunnen ziektekiemen niet overleven.
 
Veel mensen met luchtweginfecties, zoals bijv. bronchitis, geloven in het inademen van zoutnevel om deze infecties te bestrijden. Zij ondervinden daar baat bij en soms wordt het ook op doktersadvies aangeraden.
 
Onlangs is uit een wetenschappelijk onderzoek gebleken dat het nuttig is om mondkapjes bloot te stellen aan zoutnevel, waardoor zoutdeeltjes alle vezels van het mondkapje volledig kunnen bereiken. Virusdeeltjes, die ook middels nevel verspreid kunnen worden, komen in aanraking met het zout waarop het zout het vocht uit het virus onttrekt en het daarna weer kristalliseert. Tijdens dit proces wordt het virus dus vernietigd.   
 
“The salt coating on the fiber surface dissolves upon exposure to virus aerosols and recrystallizes during drying, destroying the pathogens” -> https://www.nature.com/articles/srep39956 
 
Gebaseerd op onze kennis en ervaring met het toepassen van zoutverneveling bij luchtweginfecties, zijn wij er van overtuigd dat het inzetten van zoutnevel een ideale manier is om ziektekiemen en virussen te bestrijden. Op deze wijze kan het ziektekiemen-werende zout immers precies daar gebracht worden waar virussen zich graag nestelen, nl. de luchtwegen en de longen. Op deze manier wordt dus de kans verkleind dat ziektekiemen zich verspreiden en wordt tevens de weerstand van het lichaam versterkt.
 
Voor zover wij weten bestaat er geen wetenschappelijk bewijs voor de toepassing van zoutnevel tegen virussen en de helende werking hiervan. Wij raden mensen met hoge- dan wel lage bloeddruk of met hart- en vaatziekten en tevens vrouwen die in verwachting zijn, dus altijd aan eerst hun huisarts te raadplegen alvorens gebruik te maken van een zoutvernevelaar. Tevens dient men een MEDICAB zoutvernevelaar nooit meer dan 15 minuten per dag te gebruiken en mag er nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid zout gebruikt worden, zoals in de bijgeleverde handleiding vermeld staat.
 

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw: €0,00

Taal & Valuta